• +31103075992
https://portjoin.com/components/com_jbusinessdirectory/assets/no_image.jpg

Comex

Kanaalweg 8, Hansweert 4417ER, Netherlands

Business Details

De geschiedenis


 


over comex - geschiedenis


 


F.V. de Groof’s in- en uitklaringsbedrijf was van oudsher een douane-expeditiebedrijf en scheepvaartagentuur in de haven van Hansweert. Eind 19e eeuw is de behoefte ontstaan, vanwege het Kanaal door Zuid Beveland, om goederen te kunnen in- en uitklaren met name in de binnenvaart en zeevaart. Doordat het kanaal druk bevaren werd, vonden vele inwoners van Hansweert hier hun werk. Veel horeca en middenstand herinneren aan deze gouden tijden. 


 


Kantoor Hansweert


 


over comex - hansweert


 


Hansweert is door zijn ligging aan de Westerschelde te zien als een buitengrens. In 1971 is de samenwerking tussen België, Nederland en Luxemburg ontstaan; de BENELUX. Vele vereenvoudigingen op douanegebied tussen deze landen vonden plaats. Door deze vereenvoudigingen was de noodzaak aanwezig om de bestaande bedrijven samen te voegen. Uit deze samenwerking is COMEX (Combinatie Expediteurs) ontstaan. Het opengaan van de binnengrenzen van de EU in 1993, was voor ons bedrijf een signaal om de bakens te verleggen. Vele taken veranderden of kwamen te vervallen, ook het Grenswisselkantoor voor de scheepvaart verviel vanwege de intrede van de Euro in 2001.


 


Kantoor Vlissingen 


 


kantoor vlissingen


 


Vanwege de beperkte diepgang voor schepen op het kanaal door Zuid-Beveland is in 2001 een vestiging van Comex geopend in de haven van Vlissingen. Deze vestiging houdt zich naast uitvoerdocumentatie ook bezig met de scheepvaartagenturen. Ook uitvoer gerelateerde documenten zoals EUR.1 en CVO worden hier op digitale wijze verzorgd.

Claim Business

Claim listing is the best way to manage and protect your business

Claim Business
Kanaalweg 8, Hansweert 4417ER, Netherlands

About PortJoin

PortJoin connects the maritime industry to drive business growth, optimize procurement, improve customer experience and increase efficiency.

Solutions